Eiffelistä itään

Eiffelistä itään

torstai 21. lokakuuta 2010

Vuosi Pariisissa

Vuosi Pariisissa oli ollut jo kauan haaveenani. Kun viime syksynä tajusin, että 10 vuotta opettajana alkaa todellakin pian olla täynnä, aloin miettiä vuorotteluvapaata ja vaihtoehtoja sille, missä sen viettäisin ja mitä silloin tekisin. Keväällä päätin, että lähden Ranskaan. Näin yhdistäisin sekä huvin että ammatillisen hyödyn. Alunperin suunnittelin, että olisin puoli vuotta Pariisissa ja toiset puoli vuotta esimerkiksi Etelä-Ranskassa. Olen aina ollut kiinnostunut valokuvauksesta ja ajattelin, että voisin opiskella sitä Pariisissa, kaupungissa, jossa kuvauskohteet eivät ihan heti lopu! Valokuvauskoulut osoittautuivat kuitenkin kovin kalliiksi pelkästään harrastusmielessä. Seikkailtuani aikani netissä, päätin, että ilmoittaudun syksyksi Sorbonnen yliopiston Cours de la Civilisation Francaise - kursseille. Valokuvausharrastusta jatkaisin jollakin kansalaisopiston kurssilla. Sen pidemmälle en suunnittelisi, vaan katsoisin, mitä vuosi tuo tullessaan.

Heinäkuussa tein "tutkimusmatkan" Pariisiin tarkoituksena etsiä vuokra-asuntoa ja selvitellä opiskelukuvioita Sorbonnessa. Asuntotilanne vaikutti melko mahdottomalta. Paluumatkalla minulla oli kuitenkin tuuria; törmäsin lentokoneessa suomalaiseen naiseen, joka oli jo pitkään asunut Pariisissa. Hän pyöritti Montmartrella Bed and Breakfastia ja vuokraisi toisen huoneistaan mielellään pitempiaikaiselle asukkaalle. Mikä onnenpotku, ajattelin. Minulla olisi huone ja vielä Montmartrella!


Nyt on Pariisiin muutosta kulunut jo reilut kaksi kuukautta ja paljon on ehtinyt tapahtua. Olen muuttanut pois Montmartrelta 7. kaupunginosaan, Eiffelin kulmille, mihin blogini nimi myös viittaa. Olen myös jo puolivälissä opintojani Sorbonnessa. Syksyn valokuvauskurssille en mahtunut mukaan, mutta tilalle on tullut jotain ihan muuta.. Olen myös päättänyt pysyä Pariisissa koko vuoden. Eletään jo kovin viileää mutta aurinkoista lokakuun loppua. Lakot ja mielenosoitukset sotkevat arkea, mutta se ei tämän pariisittaren menoa haittaa! Elämä on mukavaa ja antoisaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti